"Humanitarni ponedeljak" za Danijelu Babić

16:07:00 14.07.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Danijela Babić (27) iz Zmajeva, devojka je za koju će posetioci Štranda, u ponedeljak, 15. jula, prikupljati novac u akciji "Humanitarni ponedeljak".

"Humanitarni ponedeljak" za Danijelu Babić

Danijela je 2016. godine, posle teške saobraćajne nezgode, ostala nepokretna. Nakon nezgode, u Kliničkom centru Vojvodine konstatovane su joj povrede vratnog kičmenog stuba, brojni prelomi kičme, kontuzija frontalnog dela mozga i pneumatoraks.

Do danas su obavljene četiri operacije kičme, a terapije su vremenom počele da daju rezultate. Danijela u ovom trenutku može samostalno da sedi, da se hrani i održava ličnu higijenu. Kroz dodatne terapije očekuje se da bi mogla ponovo samostalno da korača.

Kao i do sada, posetioci Štranda će novac, umesto karte za ulaz na plažu, ubacivati u kutije namenjene za humanitarne svrhe.

Novosađani su prošlog ponedeljka za Novosađanina Sašu Ivankovića, koji boluje od autizma i epilepsije, donirali 67.680 dinara.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1001.8 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?