"Humanitarni ponedeljak" za lečenje petogodišnje Jovane

11:05:00 19.05.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Akcijom "Humanitarni ponedeljak" Gradskog zelenila na Štrandu, prvom ove sezone, u ponedeljak 20. maja, prikupljaće se pomoć za petogodišnju Jovanu Štikovac iz Sremske Кamenice.

"Humanitarni ponedeljak" za lečenje petogodišnje Jovane

Jovana je prevremeno rođeno dete koje je prve dane života provelo na intenzivnoj nezi, a zatim na Odeljenju neonatologije. Devojčica je obolela od strabizma i spazma donjih ekstremiteta. Magnetnom rezonancom utvrđeno je i oštećenje bele moždane mase. Od trećeg meseca života nalazi se na fizikalnim tretmanima, kao i na hipo i hidro terapijama. Do sada je tri puta operisana, poslednji put u novembru prošle godine.

Porodici Štikovac je potreban novac za Jovanino dalje lečenje, da bi mogla samostalno prohoda.

Ovom akcijom, "Humanitarni ponedeljak" ulazi u šestu sezonu. Za proteklih pet godina, posetioci Štranda dobrovoljnim prilozima pomogli su lečenje 44 osobe, u najvećem broju dece obolele od retkih bolesti.

U ponedeljak 20. maja, kao i svakog ponedeljka do kraja kupališne sezone, ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca, u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Кutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.4 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?