Humanitarni ponedeljak za Nikolu Malića

20:08:00 06.08.2021, Komentara: 0

Novi Sad - U ponedeljak, 9. avgusta, akcija „Humanitarni ponedeljak“ na Štrandu biće namenjena Nikoli Maliću.

Humanitarni ponedeljak za Nikolu Malića


Tog dana ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda, od 8 do 19 časova.

Nikola je prevremeno rođeno dete, u 29. nedelji trudnoće, zbog čega je po rođenju prebačen u inkubator i nakon stabilizacije njegovog zdravstvenog stanja otpušten je kući uz brojne dijagnoze. Nakon toga dobija epileptične napade i dijagnostikovana mu je cerebralna paraliza.

Nikola je sa sedamnaest meseci dobio još jednu dijagnozu hipoplazija - nerazvijenost malog mozga. Zbog specifičnog Nikolinog neurološkog statusa jedina opcija lečenja bili su defektološko logopedski tretmani, sve do ovog momenta kada klinika u inostranstvu daje ohrabrujuće prognoze za oporavak. Nikola je potpuno neverbalan, ne obavlja sam fiziološke potrebe i u potpunosti zavisi od tuđe pomoći.

Nikoli su sredstva potrebna za transplantacije matičnih ćelija, defektološke i logopedske tretmane, tretmane senzornom integracijom, hidroterapije, dijagnostičke preglede, kao i za putne troškove i smeštaj.

Prošlog ponedeljka Štrandaroši su za lečenje Borislava Stanojevića donirali 103.090 dinara.

Gradsko zelenilo obaveštava sugrađane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
12°
Vlažnost: 58%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 3 m/s, ENE
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?