"Humanitarni ponedeljak" za Savu Đuranina

12:07:00 27.07.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Humanitarna pomoć za Savu Đuranina (12) iz Sremske Kamenice prikupljaće se u ponedeljak, 29. jula, na Štrandu, tokom akcije "Humanitarni ponedeljak".

"Humanitarni ponedeljak" za Savu Đuranina

Dečak boluje od spastične kvadripareze. Do sada je više puta bio hospitalizovan, a zdravstveno stanje mu se pogoršalo prošle godine kada je pao u komu izazvanu virusnom infekcijom. Iako je u bolnici proveo nekoliko meseci i prošao kroz rehabilitaciju, poboljšanja zdravstvenog stanja, nažalost, nema.

Sava ne može samostalno da hoda. Uspeo je da završi četiri razreda osnovne škole, a dalji tok školovanja zavisi isključivo od zdravstvenog stanja i dodatnih terapija.

"Možete da mu pomognete tako što ćete u ponedeljak posetiti Štrand, a umesto kupljenje karte, ostavićete prilog na ulazima u gradsku plažu", poručuju iz JKP "Gradsko zelenilo", koje organizuje humanitarnu pomoć.

U prethodna dva ponedeljka posetioci Štranda prikupili su više od 114.000 dinara pomoći za dvadesetsedmogodišnju Danijelu Babić iz Zmajeva, koja je pre četiri godine povređena u saobraćajnoj nesreći. Porodica Babić i "Gradsko zelenilo" zahvalili su se svim ljudima dobre volje koji su pomogli.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 999.6 mb
Vetar: 1 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?