„Humanitarni ponedeljak“ za sestre Ines i Helenu Kovač

12:07:00 30.07.2022, Komentara: 0

Novi Sad – U okviru akcije „Humanitarni ponedeljak“, koja će biti održana u ponedeljak, 1. avgusta, na Štrandu, prikupljaće se novčana sredstva za sestre Ines i Helenu Kovač i tog dana ulaz na plažu se neće naplaćivati.

„Humanitarni ponedeljak“ za sestre Ines i Helenu Kovač

Foto: JKP „Gradsko zelenilo“



Ulaznice će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima, a kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Novac koji će se prikupljati potreban je sestrama Kovač za logopedsko-defektološke tretmane, suplemente za koncentraciju i pažnju, kao i hipo i fizikalnu terapiju.

- Starija devojčica ima 14 godina i genetsko oboljenje Angelmanov sindrom, nije verbalna i ima problem sa finom i grubom motorikom, a mlađa devojčica, koja ima osam godina, koristi stotinak reči, ima dijagnozu usporen psihomotorni razvoj, manjak bele moždane mase i stanjen korpus kalozum – pojašnjavaju u JKP „Gradsko zelenilo“.

Inače, u akciji prikupljanja sredstava za lečenje Konstantina Pavlovića prikupljeno je 185.700 dinara.

Iz JKP „Gradsko zelenilo“ podsećaju građane koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
11°
Vlažnost: 82%
Pritisak: 1004.9 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?