Humanitarni ponedeljak za Vesnu Paušić

16:06:00 09.06.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Kao i svakog ponedeljka i sutra će posetioci Štranda, umesto kupovine ulaznica, imati priliku da pomognu lečenje nekom od naših sugrađana. Ovog ponedeljka pomoć će se skupljati za Vesnu Paušić iz Novog Sada.

Humanitarni ponedeljak za Vesnu Paušić


Vesna je rođena 1989. godine sa 6,5 meseci i sa samo 1200 grama. Prilikom teškog porođaja doživela je izliv krvi u mozak i tom prilikom joj je oštećen centar za ravnotežu. Posle tri meseca dijagnostifikovana joj je cerebralna paraliza. Prohodala je sa četiri godine. Od tada je samostalno pokretna, ali ne može da stoji bez oslonca. Na dužim relacijama potrebna su joj invalidska kolica.

Zahvaljujući Vesninoj i upornosti njene porodice i lekara, ona je na dobrom putu da postigne potpunu samostalnost prilikom hodanja. Za to su potrebna dodatna sredstva za neurorehabilitaciju robotikom.

Da je Vesna Paušić uporna devojka dokazuje i to da je pored teške bolesti i borbe sa njom bukvalno od prvog dana života uspela da privede kraju školovanje i ona je danas diplomirani defektolog.

Tokom prethodna tri „Humanitarna ponedeljka“ sakupljana je pomoć za lečenje petogodišnje Jovane Štikovac iz Sremske Kamenice, obolele takođe od cerebralne paralize. Zbog lošeg vremena koje nas je pratilo od početka kupališne sezone, poseta plaži bila je mala, tako da je sakupljeno nešto više od 47.000 dinara.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
18°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?