Humanitarno tetoviranje za pomoć maloj Milici

13:01:00 22.01.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Humanitarna akcija „Detelina sa četiri lista” biće organizovana danas i sutra u studiju za tetovaže „Brkovi” (Dr Svetislava Kasapinovića 20). Akcija podrazumeva humanitarnu tetovažu u vidu deteline sa četiri lista u osovm studiju. A deo novca biće upućen za lečenje četvorogodišnje Novosađanke Milice Tupanjac koja boluje od cerebralne paralize.

Humanitarno tetoviranje za pomoć maloj Milici


- Pomoć mališanima je uvek potrebna, a ideja je došla preko drugarice Maje Radaković, koju Novosađani već znaju po raznim humanitarnim akcijama, i njene Fejsbuk stranice „Za lepšu i bolju Detelinaru - kaže vlasnik studija Branko Bane Marić.

Zato je on odlučio da pomogno onako kako najbojle ume – tetoviranjem. Kako dodaje, iako akcija traje danas i sutra, ukoliko bude veći broj zainteresovanih, radiće i drugim danima.

Kako piše Dnevnik, za sada je zakazano 15 ljudi koji žele da pomognu Milici i taj broj će sigurno rasti.

Humanitarne tetovaže se rade od 14 do 18 časova, a bitno je zakazati svoj termin preko Fejsbuk stranice „Tattoo Brkovy” ili putem telefona 060/140-26-28, da se ne bi stvarale gužve.

- Odlučili smo se za malu detelinu sa četiri lista veličine tri puta tri centimetra, jer ona simbolizuje sreću, a košta 1.000 dinara. Od toga će 50 odsto ići za Miličino lečenje. Trajanje crtanja tetovaže je oko 15 do 20 minuta - kaže Marić.

Kako dodaje, svi koji dođu, mogu u suštini i sami da izaberu motiv deteline koji bi da tetoviraju, a on i njegov kolega Igor imaju pripremljene tri varijante crteža za one koji nisu sigurni.

Bitno je da nema previše detalja, zbog prirode same akcije i vremena koje je potrebno da se tetovaže realizuju. Ukoliko tetoviranje ne zvuči previše privlačno za pojedine građane, tokom dva dana trajanja akcije će u studiju biti postavljena i vidno obeležena kutija za prikupljanje donacija, te ukoliko ste u prolazu, svratite i ubacite donaciju da mala Milica stane na noge.

Milica Tupanjac je rođena u 32. nedelji, a komplikacije na porođaju su dovele do gubitka kiseonika i reanimacije. Nakon pretraga je ustanovljeno da Milica ima višestruka oštećenja, a ubrzo je postavljena i dijagnoza cerebralne paralize – kvadripareze. Jedina šansa da ona prohoda su dve operacije u Sent Luisu u Americi, zakazane za ovu godinu.

Na koje sve načine možete pomoći lečenje Milice, pogledajte OVDE.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 999.0 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?