"Humanošću do krova nad glavom" za pomoć napuštenim životinjama

13:05:00 14.05.2016, Komentara: 0

Novi Sad - "Humanošću do krova nad glavom" naziv je zanimljive humanitarne manifestacija, koja će 29. maja od 10 do 18 sati, biti održana na Petrovaradinskoj tvrđavi, a čiji je cilj pomoć napuštenim životinjama o kojima brine Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad-Spans.

"Humanošću do krova nad glavom" za pomoć napuštenim životinjama

Kako su smeštajni kapaciteti jedan od najvećih problema "Spansa" sve donacije će ići na popravku i obnavljanje već postojećih i dotrajalih boksova. Tako će građani pomoći u sakupljanju građevinskog materijala, hrane i novca, a sve radionice, kojih će tog dana biti 20, biće besplatne i dostupne mališanima.

Radionice će sami finasirati učesnici i volonteri, a najbolje radove će izabrati stručni žiri, sastavljen od umetnika iz okolnih ateljea. Veliku podršku ostvarenju ove ideje pružio je Muzej Vojvodine, koji će takođe imati svoju radionicu i predavanje.

Biće organizovan i "Dečiji market", u okviru kojeg će deca prodavati svoje igračke u korist štićenika "Spansa". U okviru performansa predviđene su i dve pozorišne predstave, učešće dva dečija hora, tri plesne školice, predavanje veterinara u svrhu edukacije, čas joge za decu, predstavljanje literarnih pobednika...

Manifestaciju je podržalo dosta animatora i umetnika, a volonteri "Spansa" će dovesti nekoliko pasa o kojima brinu do udomljenja, pa će mališani imati priliku da ih vide i poigraju se sa njima.

Izvor: RTV

Ilustracija: Sasha the Okay Photographer / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, ESE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?