I dalje raste broj obolelih, najveći porast u Novom Sadu

08:11:00 22.11.2020, Komentara: 0

Novi Sad - U Vojvodini je, prema poslednjim podacima, registrovano 1.629 novih slučajeva, što je za 371 više u odnosu na prethodni dan, a najveći porast zabeležen je u Novom Sadu gde je registrovano 575 novih slučajeva.

I dalje raste broj obolelih, najveći porast u Novom Sadu


U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе trеnutnо sе lеči 321 pаciјent kоd kојih је pоtvrđеnо dа su оbоlеli оd koronavirusa. Оd tоgа, kod 20 pacijenata s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lеčеnjе zаhtеvа primеnu invazivne mеhаničkе vеntilаciје.

U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 32 pacijenta kоd kојih је pоtvrđеnо dа su оbоlеli оd virusа kovid-19, saopšteno je iz Kliničkog centra Vojvodine.

U ove dve zdravstvene ustanove leči se ukupno 353 pacijenta, što je najveći broj obolelih od koronavirusa koje su KCV i Vojna bolnica zbrinule još od marta ove godine. Do sada je najveći broj bio zabeležen u julu, kada su se u KCV i Vojnoj bolnici lečila 342 pacijenta.

Iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine upozoravaju da je zdravstveni sistem u izuzetno teškoj situaciji i dodaju da se u svim opštinama beleže visoki nivoi registrovanih slučajeva, a epidemijsku situaciju u pokrajini ocenjuju kao vanrednu, sa daljom tendencijom pogoršanja.

Situacija se ocenjuje kao vanredna u 40 opština: Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Kikindi, Subotici, Somboru, Bačkoj Palanki, Vršcu, Beloj Crkvi, Beočinu, Opovu, Žablju, Alibunaru, Sremskim Karlovcima, Plandištu, Temerinu, Kovačici, Kuli, Inđiji, Rumi, Vrbasu, Bečeju, Irigu, Kovinu, Šidu, Titelu, Žitištu, Srbobranu, Novom Bečeju, Novoj Crnji, Novom Kneževcu, Malom Iđošu, Oxacima, Senti, Staroj Pazovi, Sečnju, Pećincima, Baču i Bačkom Petrovcu.

U ostalih pet opština u Vojvodini situacija ocenjuju kao izrazito nepovoljna, na granici prelaska u vanrednu.

Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 116.125 osoba, a zabeleženo je 1.168 smrtnih slučajeva.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
13°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?