I deo Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici postaje kovid bolnica?

20:11:00 19.11.2020, Komentara: 0

Novi Sad - U naredna dana, dva sprata u Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici trebalo bi da postanu kovid bolnica.

I deo Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici postaje kovid bolnica?


Kako prenosi 021, odluka da se deo Instituta za plućne bolesti pretvori u kovid bolnicu doneta je jer je Klinički centar Vojvodine skoro pun i ponestaje objekata koji mogu da služe za prijem zaraženih koronavirusom, a da se ne ugrozi rad ostalih službi koje treba da brinu o pacijentima obolelim od drugih bolesti.

Prema poslednjim podacima, u Kliničkom centru Vojvodine nalazi se 311 pacijenata, od kojih je na respiratoru 19, što je dvoje više nego juče. U Vojnoj bolnici je smešteno 15 pacijenata, a kako 021 prenosi, u Dečijoj bolnici se nalazi dvoje dece koja imaju simptome kovida-19.

U KCV-u obolele od kovida-19 primaju na Infektivnoj klinici, ortopediji, rehabilitaciji, urologiji, plastičnoj hirurgiji, maksilofacijalnoj i abdominalnoj hirurgiji.


U Vojvodini za 24 sata 1.257 zaraženih, u Novom Sadu 459



Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa daljom tendencijom pogoršanja.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.275 novih slučajeva, a najveći broj slučajeva registrovan je u Novom Sadu 459.

U ovom trenutku na teritoriji 35 opština situacija se ocenjuje kao vanredna i to u Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Kikindi, Subotici, Somboru, Bačkoj Palanci, Vršcu, Beloj Crkvi, Beočinu, Opovu, Žablju, Alibunaru, Sremskim Karlovcima, Plandištu, Temerinu, Kovačici, Kuli, Inđiji, Rumi, Vrbasu, Bečeju, Irigu, Kovinu, Šidu, Titelu, Žitištu, Srbobranu, Novom Bečeju, Novoj Crnji, Novom Kneževcu, Malom Iđošu, Odžacima i Senti.

U ostalim gradovima i opštinama situacija se ocenjuje kao izrazito nepovoljna sa tendencijom pogoršanja u vanrednu.

Institut apeluje na sve da se nastavi sa neophodnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 45%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 3 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?