I ove nedelje besplatni pregledi u Domu zdravlja i KCV

17:10:00 26.10.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Akcija besplatnih preventivnih pregleda Ministarstva zdravlja Republike Srbije, pod nazivom „Otvorena vrata“ biće nastavljena i ove nedelje, a u njoj će učestvovati Dom zdravlja „Novi Sad“ i Klinički centar Vojvodine.

I ove nedelje besplatni pregledi u Domu zdravlja i KCV


Novosađanke će u objektu Doma zdravlja na Limanu (Bulevar cara Lazara 77) u nedelju, 28. oktobra od 8 do 16 časova moći da urade mamografiju. Pravo na ovaj pregled imaju sve žene starije od 45 godina koje nikada nisu radile mamografski pregled grudi,

Budući da se očekuje veliki broj žena, a kako pacijentkinje ne bi dugo čekale pregled, bitno je da dođu i od 08:00 do 09:00 časova uzmu broj koji će odrediti u koliko sati imaju mamogrfaski pregled, navode u ovoj ustanovi.

Za ove preglede nije potrebna zdravstvena knjižica.

I ove nedelje besplatni pregledi u Domu zdravlja i KCV


Klinički centar Vojvodine će u Poliklinici određivati laboratorijske analize krvi - lipidni status (holesterol i trigliceridi) i ultrazvučni pregledi abdomena.

Uzorkovanje krvi za navedene analize će se sprovesti u laboratoriji Poliklinike KCV, na I spratu u periodu od 8 do 10:30 časova.

Ultrazvuk abdomena građani mogu da urade takođe u zgradi Poliklinike KCV, na I spratu u periodu od 8-16 časova.

Iz KCV-a napominju da priprema za pregled podrazumeva laganu večeru dan uoči pregleda, a na sam dan pregleda pacijent ne treba da unosi hranu i tečnost. Redovnu terapiju pacijent može popiti sa malo vode.

Ukoliko pacijent poseduje raniju medicinsku ultrazvučnu dokumentaciju i nalaze prethodnih radioloških pregleda potrebno je da ponese sa sobom.

Obe zdravstvene ustanove apeluju da se na akciju odazovu oni građani koji ove preglede nisu sprovodili u prethodnom periodu, kao i oni koji nemaju zdravstveno osiguranje.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1001.3 mb
Vetar: 1 m/s, SSW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?