Iako je nestašica krvi u zemlji, u NS-u nema odlaganja operacija

16:07:00 26.07.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Iako je u toku letnjih meseci, zbog godišnjih odmora i visokih temperatura, manje dobrovoljnog davanja krvi, u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine kažu da u Novom Sadu ne preti opasnost od odlaganja operacija.

Iako je nestašica krvi u zemlji, u NS-u nema odlaganja operacija

Foto: radiod65.co.rs

“Trenutno je situacija da odgovaramo na sve potrebe Kliničkog centra, Instituta u Kamenici i svih ostalih bolnica. Ono što jeste pred nama je onaj srž leta, tako da bi u svakom slučaju bilo korisno da ljudi dođu da daju krv. Dnevni izlazi su dosta turbulentni i zavise baš od potreba. A naravno, s obzirom da je leto, povećan je tranzit kroz našu zemlju, ima tih nepredviđenih situacija, na koje ne možemo da utičemo, tako da dobro je da imamo dovljne količine”, rekao je Josip Bošnjaković iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, za Kanal 9.

U ovom Zavodu kažu da je potreba za svim krvnim grupama jednaka, da je tranzit kroz zemlju povećan i da postoji realna opasnost da krv bude potrebna. Zainteresovani gradjani krv mogu dati u Zavodu za transfuziju krvi u Hajduk Veljkovoj 9a svakog radnog dana izmedju 07 i 14 časova.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1003.7 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?