Iks-nož u Kamenici 3 u funkciji, novi PET CT aparat u upotrebi do kraja jula

16:07:00 12.07.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Novi PET CT aparat u sklopu Kamenice 3 počinje da radi do kraja meseca, po završetku instalacije i prijema. Ovaj aparat omogućiće značajno efikasniju i kvalitetniju dijagnostiku na Institutu za onkologiju Vojvodine, rekao je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Iks-nož u Kamenici 3 u funkciji, novi PET CT aparat u upotrebi do kraja jula

foto: Pokrajinska vlada

On je obišao i iks-nož, na kojem je od kraja juna, od kada je stavljen u funkciju, izvedeno dvadesetak zračenja, a potom i drugu fazu radova na izgradnji objekta Kamenica 3, koja obuhvata nadogradnju četiri sprata na postojećem objektu, za potrebe sva tri instituta u Sremskoj Kamenici.

Mirović je najavio da bi Pokrajinska vlada u narednih 60 dana, uz podršku Skupštine AP Vojvodine, trebalo da izdvoji novac i za rekonstrukciju starih objekata sva tri instituta uz uređenje spoljnog dela kompleksa.

Direktor Instituta za onkologiju Vojvodine prof. dr Zoran Radovanović rekao je da zbog postojanja iks-noža pacijenti više ne moraju da idu u Beograd na terapiju.

- Stari PET skener nabavljen je 2009. godine, a sada je u toku montaža novog savremenog hibridnog aparata na kojem će snimanja početi krajem meseca i sve ovo su izuzetno značajni koraci u daljem razvoju sveukupnog zdravstva Srbije i pokrajine - izjavio je Radovanović i dodao da će završetkom izgradnje kompleksa Kamenica 3 instituti raspolagati prostornim kapacitetima i opremom koji će zadovoljiti potrebe u narednim decenijama.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?