Incident i hapšenje na protestu “Jedan od pet miliona” u Novom Sadu

14:05:00 11.05.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Sinoćni protest "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu ispraćen je incidentom, kada je mladić iz jednog kafića u Zmaj Jovinoj ulici okupljene građane gađao kriglom i zamalo pogodio malog dečaka. Zbog čitave situacije intervenisala je i policija.

Incident i hapšenje na protestu “Jedan od pet miliona” u Novom Sadu

Incident se dogodio na početku Zmaj Jovine ulice, kod Katedrale. Dok su protestanti šetali, iz obližnjeg kafića jedan mladić je bacio kriglu ka njima. Krigla je pala ispred glavnog transparenta, umalo pogodivši jednog dečaka. Okupljeni su potom počeli da snimaju mladiće sa čijeg stola je krigla bačena, nakon čega je mladić, koji je priznao da je to uradio, pokušao i da se potuče sa građaninom koji ga je snimao.

Ostali prisutni su sprečili tuču i pozvali policiju. Učesnici protesta "Jedan od pet miliona" su je čekali u blizini, dok su mladići nastavili da sede u kafiću. Posle 15 minuta, kada su mladići već krenuli da odlaze iz centra grada, a protestanti ih okružili ne dajući im da odu, došla je patrola interventne policije koja je privela trojicu mlađih momaka.

Pre incidenta, odnosno šetnje, održan je skup na Pozorišnom trgu gde je organizovan još jedan građanski parlament u kom su učesnici razgovarali i predlagali ideje na koji način da se protesti nastave. Građani su se pitali kakvu formu će imati budući protesti i da li postoji mogućnost da će opozicija nastupati na izborima 2020. godine na svim nivoima vlasti.

Incident i hapšenje na protestu “Jedan od pet miliona” u Novom Sadu

Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 995.5 mb
Vetar: 5 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?