Incidenti tokom protesta u Novom Sadu, ima povređenih

16:12:00 04.12.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Nepoznati muškarci napali su u više navrata građane koji u Novom Sadu protestuju protiv Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

Incidenti tokom protesta u Novom Sadu, ima povređenih


Blokada je počela oko 14 časova na Mostu slobode, sa novosadske strane, a iako je saobraćaj zaustavljen, građani su propuštali vozila Hitne pomoće, što je ispraćeno aplauzom.

Ipak, nekoliko momaka, noseći maske i kačkete, provocirali su okupljene i ubrzo je došlo do koškanja, a potom i tuče.

Prema nezvaničnim informacijama, sukob su izazvali navijači koji su gađali demonstrante kamenjem i flašama. U tom sukobu je jedna osoba povređena.

Incidenti tokom protesta u Novom Sadu, ima povređenih


Prethodno je grupa mladića obučenih u crno napala i pretukla četvoricu studenata. Jedan od studenata, koji je dobio batine kaže za N1 da su on i trojica njegovih drugova pretučeni i maltretirani bez razloga.

- Kada sam krenuo sa drugarima na protest, na Keju, kod Mosta slobode nas je sačekala grupa od nekih tridesetak mladića. Ne znam ko su, ne znam odakle su, ne znam šta su. Prvo su krenuli, opokolili su nas, počeli su da nas udaraju i tuku. Oborili su nas na zemlju i šutirali nas. Uzeli su nam transparent koji smo imali. Posle batina i svega, terali su nas da uzmemo taj transparent, raširimo ga, da izvadimo lične karte i da pričamo u kameru kako nam je Brajan Brković dao po sto evra - kaže Marko Maksimović, jedan od pretučenih mladića za N1.

Okupljeni građani kažu da nisu videli pripadnike policije u uniformama.

Incidenti tokom protesta u Novom Sadu, ima povređenih


Prema nezvaničnim podacima, na protestu je bilo više od 1.000 građana. Oni su nosili transparenta „Novi Sad ustaje“, „Isključi TV, uključi mozak“, „Drina nije na prodaju!“, „Ne lomite nam bagrenje!“, „Priroda građanima, stop investitori, stop uzurpatori!“...

Incidenti tokom protesta u Novom Sadu, ima povređenih


Građani su, nakon blokade Mosat slobode, krenuli u protestnu šetnju. Kretali su se Bulevarom oslobođenja ka Futoškoj ulici, potom su skrenuli u Jevrejsku, pa na Bulevar Mihajla Pupina.

Inače, aktivisti ekoloških udruženja, pojedini građani i novinari prijavili su da su ih jutros posetili pripadnici policije i upozorili na to da današnjim protestima ne krše zakon. Više o tome pročitajte OVDE

Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je ponovilo da je svaka blokada saobraćaja kršenje zakona, kao i održavanje neprijavljenih skupova.

„Podvlačimo da svu odgovornost za sve što može da se desi na skupovima koji nisu prijavljeni ili odobreni u skladu sa zakonom od strane nadležnih organa, snose isključivo organizatori neprijavljenih skupova“ – saopštio je MUP.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
21°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: 4 m/s, SSE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?