Inspekcija kontrolisala i kažnjavala putnike u gradskim autobusima jer nisu imali maske

08:12:00 09.12.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Gradska inspekcija je u novembru od ukupno 15.334 putnika u autobusima GSP-a, njih 19 zatekla bez maske i izrekla im prekršajne naloge, piše Dnevnik.

Inspekcija kontrolisala i kažnjavala putnike u gradskim autobusima jer nisu imali maske


Komunalna milicija je, u saradnji sa gradskom i republičkom inspekcijom, tokom novembra u 2.262 navrata kontrolisala posedovanje kovid propusnica u ugostiteljskim objektima, kao i u 378 slučaja u objektima za priređivanja igara na sreću. List piše i da niko od kontrolisanih nije zatečen bez kovid propusnice, a nisu zatečene ni osobe koje poseduju falsifikovane digitalne zelene sertifikate.

Istovremeno, gradska inspekcija je tri ugostiteljska objekta zatekla u kršenju mera te su napisane tri prekršajne prijave, a isto je bilo i u dva slučaja u objektima za priređivanje igara na sreću.

U ovoj gradskoj službi navode i da veliki broj objekata i dalje ne radi posle 20 časova.

Kovid propusnice je potrebno posedovati u ugostiteljskim objektima posle 20 časova, kao i objektima za priređivanje igara na sreću, za zabavne i svečane manifestacije poput proslava u salama za venčanje. Kazna za neposedovanje kovid propusnica za pravna lica je 300.000, preduzetnike 150.000, odgovorno lice u firmi 50.000, za kovid redara 30.000 i gosta 5.000 dinara.

Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
16°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1005.3 mb
Vetar: 6 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?