Inspekcije utvđuju da li „Drvoprofil“ zagađuje vazduh

18:03:00 06.03.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Stanovnici ulice Pavle Vujisić u Veterniku strahuju za svoje zdravlje zbog, kako navode, obližnje firme „Drvoprofil“ koja se bavi prodajom i sečom iverice. Meštani navode da ta firma za zagrevanje svojih prostorija koristi otpad od sečenja i na taj način zagađuje vazduh. Navodno ga lože u peći i dim ispuštaju u vazduh bez ikakvog filtera. To stvara neprijatan miris koji se širi u nekoliko okolnih ulica i prema navodima stanovnika ugrožava njihovo zdravlje.

Inspekcije utvđuju da li „Drvoprofil“ zagađuje vazduh

foto: ilustracija

Kako navodi RTV, ekološki inspektor je izašao na uviđaj po pozivu građana i utvrdio da privredni subjekat poseduje industrijsku peć na čvrsto gorivo i da se za zagrevanje koriste drva. Međutim, nisu posedovali izveštaj o merenju emisionih zagađujućih materija u vazduhu, pa im je naloženo da to pribavi u roku od 15 dana. Tokom inspekcijskog pregleda utvrđeno je i da firma ne poseduje ugovor sa operaterima koji su ovlašćeni od strane države da prikupljaju otpad i u obavezi su da je u što kraćem roku pribave.

U roku od 15 dana biće izvršeno merenje emisije zagađujućih materija koje sprovode akreditovani instituti, a na osnovu rezultata merenja ekološki inspektori će postupati. Ukoliko se utvrdi da su navodi meštana Veternika tačni, slede sankcije u vidu pokretanje prekršajnog postupka protiv ovog preduzeća.


Izvor: RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
17°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1000.0 mb
Vetar: 10 m/s, SE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?