Inspektori naložili kafićima na Štrandu da sami izmere nivo buke, pa da im jave

17:07:00 14.07.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Buka koja u večernjim satima dopire iz lokala koji se nalaze na Štrandu često ometa pojedine stanare susednih zgrada. Nakon žalbi građana, inspekcije su izašle na teren i naložili ugostiteljskim objektima da angažuju ovlašćene organizacije da izmere nivo buke.

Inspektori naložili kafićima na Štrandu da sami izmere nivo buke, pa da im jave


Naime, Štrand radi do ponoći, odnosno do jednog sata iza ponoći petkom i subotom. Buka koja u to doba dopire iz kafića i smeta stanarima u njihovom odmoru, zbog čega su i česte njihove žalbe.

Kako piše 021.rs, nadležni su upoznati sa ovim problemom, a zbog žalbi građana na teren su već izlazili inspektori za zaštitu životne sredine, koji su kontrolisali pet ugostiteljskih objekata na Štrandu.

- Nakon utvrđenog stanja, navedenim privrednim subjektima naloženo je da preko ovlašćene, stručne i akreditovane organizacije obezbede merenje dnevno-večernjeg i noćnog nivoa buke, pri maksimalnom radnom režimu - navode u Kabinetu gradonačelika za 021.rs.

Dakle, ugostiteljski objekti moraju sami da organizuju merenje u, kako se navodi, „najbližem referentnom stanu“, ali i na otvorenom, u određenoj akustičnoj zoni. Oni su u obavezi da nakon izvršenog merenja, inspektorima dostave izveštaje. Tek na osnovu njihovih rezultata, nadležni će dalje postupati.

Iz Kabineta gradonačelnika podsećaju da nadzor nad ugostiteljskim objektima i kontrolu poštovanja radnog vremena na Štrandu obavlja JPK „Gradsko zelenilo“, koje i iznajmljuje prostor.

- Komunalna milicija nije nadležna za kontrolu radnog vremena ugostiteljskih objekata na kupalištu Štrand jer kupalište može biti otvoreno samo u navedenom periodu (do ponoći radnim danima, odnosno do jedan sat petkom i subotom) i mora da bude zatvoreno u vreme posle kojeg se, po trenutno važećim propisima, stiču osnove za primenu ovlašćenja komunalne milicije - kažu nadležni.

Ugostiteljski objekti bi trebalo da poštuju radno vreme Štranda, što je jasno navedeno i definisano ugovorima koje oni potpisuju pri zakupu prostora od JKP "Gradsko zelenilo".


Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
18°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1005.8 mb
Vetar: 1 m/s, ESE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?