Inspektorka Rončević oslobođena optužbi za "Kontrast"

20:06:00 03.06.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Načelnica Turističke inspekcije Radoslava Rončević oslobođena je optužbe pred Osnovnim sudom u Novom Sadu, u vezi sa tragičnim požarom u diskoteci "Kontrast", da je pribavila korist zakupcu tog lokala Slaviši Stankoviću u vidu nesmetanog rada.

Inspektorka je poslednji put lično kontrolisala "Kontrast" 2006. godine kada je bio u vlasništvu druge osobe. Pred Osnovnim sudom se teretila da je postupala suprotno Zakonu o turizmu i Pravilniku o tehničkim, tj. sanitarno-higijenskim uslovima za opremanje ugostiteljskih objekata.

Ipak, sud je zaključio da nijednim propisom nije bila u obavezi da uputi inspektore na lokaciju, niti da ona sama dođe u inspekciju, zbog čega nije ni prekoračila službenu dužnost. Kako je objasnio sudija Srđan Savić, zakonom jeste utvrđena obavezna saradnja njenog inspektorata, ali nije utvrđeno šta je tačno bilo obavezno, odnosno koji koraci.

Sudija Savić je u obrazloženju presude kazao da je činjenica da je trebalo da bude više dnevnih kontrola turističke inspekcije, od noćnih. Nadležna ministarstva kažu da je u tom periodu čak bilo više inspekcijskih nadzora nego što je to normativima predviđeno.

Inače, na ovu presudu tužilac ima pravo žalbe Višem sudu, i to u roku od osam dana od dana izricanja presude pred Osnovnim sudom.

Inspektorka Rončević oslobođena optužbi za "Kontrast"Foto: Blic

Podsetimo, prvog aprila 2012., u požaru u Kontrastu poginulo je šest osoba: Marina Aničić, Renato Vuković, Tamara Miladinović, Zoran Ignjatović, Milena Dalmacija i Marko Pavlović.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 75%
Pritisak: 1005.8 mb
Vetar: 4 m/s, NNE
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?