Institut za onkologiju u Sremskoj Kamenici dobio iks nož

16:03:00 21.03.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Institut za onkologiju u Sremskoj Kamenici dobio je nasjavremeniji medicinski aparat - iks nož, koji će obezbediti najsavremenije uslove dijagnostike i lečenja pacijenata od onkoloških oboljenja. To je danas rekao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska novootvorenog objekta „Kamenica 3 sa PET centrom“.

Institut za onkologiju u Sremskoj Kamenici dobio iks nož


Reč je o završenoj prvoj fazi izgradnje objekta površine 2.500 kvadratnih metara, u kome je u toku instaliranje medicinske opreme. Vrednost ovih radova iznosi više od 975,3 miliona dinara.

- Za kratko vreme, uz ogroman trud mojih saradnika i pomoć Vlade Srbije, uspeli smo da promenimo okolnosti pod kojima se pacijenti oboleli od onkoloških bolesti leče – nabavkom novih medicinskih aparata kao što su akceleratori. Sada su četiri u funkciji i više nema liste čekanja, nabavljen je iks nož, spekt aparat i novi PET skener, i to je važna vest za celu našu zemlju koja pokazuje da imamo kontinuitet ulaganja u zdravstveni sistem. Postavili smo novi standard koji znači spas za mnoge ljude - naveo je Mirović.

Prema njegovim rečima, nastavljaju se radovi na fazi dva, poslednjoj u okviru izgradnje ovog objekta, koji će imati nove četiri etaže, namenjene za sva tri instituta u Sremskoj Kamenici.

Mirović je i da je u planu izgradnja garaže i novog parkinga u okviru institutskog kompleksa.

Direktor Instituta za onkologiju Vojvodine prof. dr Zoran Radovanović rekao je da očekuje da iks nož počne sa radom već u junu mesecu, podsetivši da se trenutno oko 20 ljudi svakog meseca iz Vojvodine šalje na Klinički centar Srbije u Beogradu upravo zbog iks noža.

U Vojvodini godišnje od tumora oboli oko 11.000 ljudi, a oko 6.000 njih izgubi život od onkoloških bolesti.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
12°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1009.4 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Ned 10° - 27° Sunčano
Pon 12° - 28° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?