Institut za onkologiju Vojvodine dobio novu magnetnu rezonancu

09:08:00 18.08.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Institut za onkologiju Vojvodine dobiće uskoro najsavremeniji aparat za magnetnu rezonancu, što će omogućiti preglede za novih 3000 pacijenata godišnje, a čija je vrednost veća od 100 miliona dinara.

Institut za onkologiju Vojvodine dobio novu magnetnu rezonancufoto: vojvodina.gov.rs

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković rekao je da je oprema na Institutu zastarela i često se kvari, a veoma je skupa za održavanje.

„U Institutu za onkologiju Vojvodine dnevno se zrači oko 200 pacijenata, a oko 150 njih prima hemoterapiju. Liste čekanja na zračnu terapiju smanjene su za 350 pacijenata, a cilj nam je da svi onkološki pacijenti dobiju na vreme svoju terapiju“, izjavio je Gojković.

Podsećajući da je Pokrajinska vlada do sada izdvojila oko 42 miliona dinara samo za popravku opreme i kupovinu delova, Gojković je dodao da je za nabavku nove opreme opredeljeno 192 miliona dinara. Kupljena je nova oprema za brahiterapiju, uvedene su napredne tehnike u zračnoj terapiji i, kako tvrdi, Institut za onkologiju Vojvodine sada je apsolutni lider u primeni ovih tehnika.

On je najavio da na Klinici za internu onkologiju uskoro počinje adaptacija svih bolesničkih soba i kupatila.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
14°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?