Investitor kopao temelj za višespratnicu u Dositejevoj, komšije ostale bez krova nad glavom

16:08:00 16.08.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Zid kuće u Dositejevoj ulici broj 11 u Novom Sadu obrušio se zbog izgradnje objekta na susednoj parceli, zbog čega su stanari ostali bez krova nad glavom. Oni su danas razgovarali sa investitorkom zgrade u izgradnji koja im je obećala trajan smeštaj o njenom trošku.

Investitor kopao temelj za višespratnicu u Dositejevoj, komšije ostale bez krova nad glavom

Ovako je bilo pre dolaska investitora

Investitorka tvrdi da je stanarima urušenog objekta sinoć obezbedila prevoz i privremeni smeštaj, kao i da je angažovala agencije za nekretnine u Novom Sadu kako bi se pronašli stanovi za trajni smeštaj stanara. U razgovoru sa stanarima je kazala i da su joj u agencijama rekli da je slobodne stanove jako teško naći, zbog čega je stanarima obezbedila smeštaj u hostelima i hotelima, dok se ne pronađe trajno rešenje.

Stanari su od investitorke zatražili pravno-obavezujuću izjavu, pred predstavnicima gradskih vlasti, da će trajno rešenje biti nađeno. Stanari su tokom razgovora sa investitorkom bili vidno uznemireni, a jedna žena požalila se da joj je bagerom srušen zid iznad dečijeg kreveta.

Kako saznaje 021.rs, zahtev investitora za izdavanje građevinske dozvole je odbijen. Razlog tome je što nisu ispunjeni formalni uslovi, odnosno investitor nije priložio Geomehanički elaborat, niti Projekat pripremnih radova koji se odnose na uklanjanje postojećih objekata ili, ukoliko je ishodovano, Rešenje o uklanjanju objekata.

Inače, sinoć se u Desitejevoj 11 odigrala prava drama. Nakon što je pao zid, na mesto incidenta su došle građevinska i komunalna inspekcija, kao i policija, koji su obezbedili prostor, a ulaz u oštećenu kuću je zapečaćen. U ovoj kući na Salajci živelo je nekoliko porodica.

Prema njihovim rečima, izvođač radova „Euroinvest“ je krenuo sa rušenjem kuće na broju 9, i ubrzo nakon toga je oštećen zid jednog stana, što je investitor naknadno uredio. U međuvremenu su nastavili sa radovima, a građanima u Dositejevoj 11 su se obraćali drugi investitori, nudeći im da otkupe stanove, pod izgovorom da će upravo zbog gradnje na parceli pored njihovi stanovi biti urušeni.

Stanari su ispričali i da su mašine sa kopanjem u dubinu krenule pre nekoliko dana, te da su se već tada pojavile prve naprsline, zbog čega su obavestili građevinsku inspekciju, koja je, kako tvrde, konstatovala da je stanovanje i dalje moguće, zakazavši proveru dokumentacije investitora „Astra plan“. Juče se sve urušilo.

Investitor je planirao da napravi objekat koji bi imao suteren, prizemlje, dva sprata i potkrovlje. U novoj zgradi bi se nalazilo 29 stanova i 17 garažnih mesta.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
16°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1005.3 mb
Vetar: 6 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?