Investitor „Promenade“ graditeljima duguje 2 miliona evra, gradonačelnik veruje da će biti sve plaćeno

17:02:00 04.02.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Gradonačelnik Miloš Vučević nada se da će investitor u što skorijem roku isplatiti novosadske firme koje su radile na izgradnji Tržnog centra „Promenada“.

Investitor „Promenade“ graditeljima duguje 2 miliona evra, gradonačelnik veruje da će biti sve plaćeno


Izvođač radova na izgradnji „Promenade“ P.A.B. Company u Vršcu, inače ogranak istoimene firme iz Rumunije, duguje različitim firmama iz Srbije ukupno oko dva miliona evra, izvestio je nedavno portal 021. Te firme su bile podizvođači i dobavljači. Oni zbog toga najavljuju i mogućnost protesta.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučević je danas rekao da „veruje da će to biti isplaćeno, a da će potom isto tako biti efikasno i pravosuđe, jer je to nešto što od nas očekuje Evropska unija, da pokažemo vladavinu prava“.

Gradonačelnik Novog Sada kaže da ne može da razume takav način poslovanja investitora.

- Ne mogu da razumem nekog ko na investiciju od 120 miliona evra pravi uštede od nekoliko desetina ili stotina hiljada evra. Ne mogu da uđem u mozak nekoga ko tako razmišlja. Za mene je to apsolutno pogubno - kaže Vučević, a prenosi RTV.

Kaže i da je Grad iskoristio sav autoritet u razgovoru sa investitorom, u kojem su mu skrenuli pažnju na temu koja je itekako neprijatna.

- Insistirali smo na tome da novosadske kompanije iz Srbije, koje su radile na izgradnji Promenade, moraju biti namirene za ono što su uradile - kaže Vučević.


Izvor: RTV, 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
11°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 995.6 mb
Vetar: 6 m/s, E
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?