Iseljena porodica Ninić, Slobodanka zadobila kontuziju zgloba

14:09:00 09.09.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Policija, vatrogasci i bravar danas su nenajavljeno obili stan porodice Ninić u Tanurdžićevoj palati u Modene 1 i prinudno iselili ovu porodicu.

Iseljena porodica Ninić, Slobodanka zadobila kontuziju zgloba

foto: Združena akcija "Krov nad glavom", print screen



Tokom postupka iseljenja, Slobodanka Ninić zatvorila se u sobu i pretila da će se politi benzinom i zapaliti. Ona je u jednom trenutku izašla na prozor i pretila da će skočiti, ali se vratila u stan. Policija je u nakon obijanja vrata stana oko pola sata nagovarala Slobodanku da izađe iz sobe, ali je ona to odbijala. U jednom trenutku kada se pomerila od prozora pripadnici interventne jedinice razvalili su vrata sobe i sa vatrogascima, koji su uključili šmrk, upali u sobu i savladali Slobodanku. Žene tom prilikom zadobila prelom prelom zgloba leve ruke i Hitna pomoć ju je iznela na kolicima.

Kako je objavio 021, Slobodanki Ninić je konstatovana kontuzija levog skočnog zgloba i prebačena je na dodatne preglede i lečenje u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine.

Tokom pregovora sa policijom, kao i izvršiteljem koji je bio prisutan sa kupcem stana, Ninićevi su tvrdili da nemaju pravo da ih isele jer je sud doneo presudu da pola stana pripada Slobodanki i da je mogla da se proda samo polovina koja se vodila na njenog muža, kao nosioca kredita. Slobodanka je aktivistima Združene akcije „Krov nad glavom“ ispričala da joj je tada izvršiteljka rekla da ako imaju takvu presudu da joj je donesu i da će onda iseliti novog vlasnika. Aktivisti Združene akcije tvrde i da su našli oglas za prodaju ovog stana pre nekoliko dana na nekim internet stranicama za prodaju nekretnina i da se nudi po ceni od 160.000 evra.

Podsetimo, iseljenje porodice Ninić pokušavano je više puta. Građani su svaki put uspeli da spreče najavljena iseljenja. Slobodanka je u više navrata pretila da će se baciti sa prozora ili da će zapaliti stan, a prilikom prilikom prethodnog, petog pokušaja prinudnog iseljenja ona je stan i polila benzinom.

Porodica Ninić je kredit kod Erste banke uzela 2007. godine. U toku otplate, imali su problema sa smanjenjem plata, gubitkom posla i, pre svega, sa zdravstvenim problemima zbog kojih Slobodanka Ninić sada prima invalidsku penziju. Porodica Ninić banci je vratila oko 80.000 i dužna je još toliko. Zbog bolesti supruge kasnili su sa otplatom dve rate kredita, nakon čega je njihov dom stavljen na prodaju. Stan je prodat na licitaciji u januaru za 84.500 evra. Smatrajući da je u postupku prodaje stana bilo nezakonitosti, podneli su krivičnu prijavu i tužbu za utvrđivanje ništavosti ugovora.


Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Umerena kiša
11°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 995.9 mb
Vetar: 3 m/s, E
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?