Ispitan mladić koji se slikao kraj mrtvog psa kojeg je navodno ubio

09:07:00 25.07.2015, Komentara: 1

Novi Sad - Mladića, koji se fotografisao pored psa kojeg je navodno ubio jer ga je napao, policija je juče ispitala u kući u kojoj živi s roditeljima.

Kako "Blic" saznaje, mladić se branio tvrdnjom da je psa zgazio automobil. On je navodno seo pored mrtvog psa i fotografisao se kako bi se našalio, a daljom istragom biće utvrđeno da li je govorio istinu.

Ispitan mladić koji se slikao kraj mrtvog psa kojeg je navodno ubio

Slavica Keco, predsednica Udruženja za zaštitu životinja Vojvodine, kaže da je za ubistvo i zlostavljanje životinja zaprećena novčana i kazna od godinu dana zatvora. Ona smatra da u rešavanje tog slučaja treba da se uključe komunalna i novosadska policija, jer takav incident iziskuje sudski proces.

"Ukoliko je reč o starijem maloletniku, izvršenje kazne može da sačeka punolestvo, a u protivnom roditelji će snositi krivicu. Istovremeno potrebno je da se u čitav slučaj uključe i psiholozi, jer se postavlja pitanja da li takva osoba može da naškodi i ljudima", kaže dr Keco.

Ubrzo nakon postavljanja fotografije, društvenim mrežama je počeo da kruži apel da se mladić prijavi policiji ukoliko ga neko prepozna.

Na fotografiju je odreagovao i ministar policije Nebojša Stefanović, koji je potvrdio da je slučaj dodeljen Policijskoj upravi Novi Sad.

- Fotografija je šokantna i beskrupulozna. Nema nikakvog opravdanja za okrutnost i nasilje. U ovom slučaju već postupa policijska uprava Novi Sad i stanica Bečej. MUP će se i dalje boriti protiv svih vidova nasilja, što podrazumeva i one nad životinjama - rekao je Stefanović.

Izvor: Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Olivera Kelecevic

Prijava je prihvacena jer je ministar policije reagovao! Novi Sad je u posljednjih par mjeseci prezentovao sliku grada, bas kako i jeste. Veterinari eutanaziraju zdravog i normalnog psa. Sve to podrzava nadlezna ustanova. Donose zakon u kojem se strogo zabranjuje hranjenje i pojenje napustenih zivotinja. Gradonacelnik je na produzenom godisnjem odmoru, ne duzem od 12 mjeseci u godini. Jer da nije, vjerovatno bi reagovao na sve apele...Grad smrti, u kojem nema sta da radi stranac- turista.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 998.6 mb
Vetar: 1 m/s, N
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?