Isplovilo 90 plovila međunarodne regate „Vode Vojvodine“

16:06:00 21.06.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Međunarodna regata „Vode Vojvodine“, 14. po redu, isplovila je jutros iz Novog Sada, a za devet dana plovidbe preći će maršrutu od 320 kilometara po vojvođanskim rekama i kanalima.

Isplovilo 90 plovila međunarodne regate „Vode Vojvodine“


Ove godine ploviće se na relaciji Novi Sad – Babatovo – Bečej – Srbobran – Ruski Krstur – Karavukovo – Bačka Palanka, a povratak je 29. juna u Novi Sad, kada će na Štrandu biti obeležen kraj regate i Međunarodni dan Dunava.

Ovogodišnja regata broji 90 plovila i oko 250 regataša, od kojih je 50 dece, a u plovidbi učestvuju i posade iz Austrije, Hrvatske i Slovenije.

– Regata se organizuje u cilju promocije plovidbe i nautičkog turizma Vojvodine, a ove godine stavljen je akcenat na promociju ribolovnih voda i ribolova. Svi učesnici regate će na poklon dobiti štap za pecanje, a u ovom sportu oprobaće se i deca i odrasli na takmičenju koje će biti održano 25. juna u Srbobranu, na novoizgrađenim pecaroškim mestima. U cilju promocije ribarstva i očuvanja ribljeg fonda i ovogodišnji logo Regate „Vode Vojvodine“ osmišljen je u tu svrhu – izjavila je izvršna direktorka JVP „Vode Vojvodine“ Danka Vasiljević.

Isplovilo 90 plovila međunarodne regate „Vode Vojvodine“


JVP „Vode Vojvodine“ je, nakon raspisanog konkursa za studente grafičkog dizajna sa FTN-a, nagradilo pobednički logo sa 120.000 dinara

Kako je navela Vasiljević, regata ima i značajan humanitarni karakter, te se tokom trajanja devetodnevne plovidbe, sakupljati plastični čepovi. Ove godine će se od prikupljenih sredstava, u saradnji sa Udruženjem „Čepom do osmeha“, kupiti pomagalo Grillo dečja hodalica za četrnaestogodišnju devojčicu iz Futoga.

Regata se završava 29. juna u Novom Sadu, kada će biti obeležen Međunarodni dan Dunava na Štrandu uz koncert novosadske grupe Amajlija, program za decu, vožnju čamcima i vatromet.

foto: JVP "Vode Vojvodine", Nenad Mihajlović


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
23°
Vlažnost: 61%
Pritisak: 1005.9 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Ned 18° - 33° Pretežno sunčano
Pon 20° - 26° Kiša

Anketa

Kupate li se na Štrandu?