Ispred Banovine koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra

19:09:00 13.09.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Po ugledu na Pariz, Beč, London, Berlin i druge metropole, ali i gradove evropske prestonice kulture, Novi Sad oživljava jednu od kultnih gradskih ulica.

Ispred Banovine koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra


Naime, u subotu, 15. septembra Bulevar Mihajla Pupina, nekadašnji korzo, postaje mesto za „Korzo“ - veliki koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra i stipendista Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih „Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović - Kalin".

Centrom Novog Sada čuće se najpoznatije kompozicije Mocarta, Verdija, Čajkovskog, Rosinija, Šostakoviča, Pučinija u izvođenju vrhunskih novosadskih muzičara. Repertoar će započeti Bizeovom „Karmen“ na koju će se kasnije nizati arije i valceri.

Uz uživanje u raskošnim zvucima bisera simfonijske muzike i najlepšim operskim arijama, Novosađani koji odluče da ovo subotnje veče provedu na „Korzou“ imaće priliku da upravo tu, na nekadašnjem korzou, osete duh starog Novog Sada i kroz izložbu oldtajmer automobila koji će biti parkirani duž bulevara.

Kako je saopšteno iz Fondacije „Novi Sad 2021“, Kaleidoskop kulture i dalje živi i radi na tome da što više kulturnih i kreativnih sadržaja približi građanima.

U petak, 14. septembra, savremeni cirkus dolazi u naš grad. Jedinstveni festival u regionu „Cirkobalkana” nastao je od strane entuzijasta i zaljubljenika u cirkus, a njihove predstave Novosađani će moći da isprate do 22. septembra.

Takođe, 16. septembra publika će imati priliku da pogleda premijeru lutkarske predstave za odrasle „Zatvorenik i Šestoprsti” u Pozorištu mladih, dok će premijera predstave „Krvave svadbe” biti premijerno izvedena 18. septembra u Srpskom narodnom pozorištu.

Od 22. septembra u sklopu platforme Kaleidoskop kulture prošetaćemo i kroz nasleđe i zaviriti u tri dvorišta u Almaškom kraju, a zabava za najmlađe sugrađane biće premijerno izvođenje opere za decu „Čarobna frula” koja je zakazana za 23. septembar u dvorcu Eđšeg.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1000.6 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?