Ispred Pet centra održana akcija „Nahrani napuštenog psa i mačku“

09:12:00 12.12.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Grupa građanki i građana okupila se juče isred Tržnog centra BIG i prodavnice za kućne ljubimce Pet centar kako bi ukazali na „loš, nehuman pristup ovog tržnog centra, koji zabranjuje posetiocima da hrane napuštene i gradske pse koji se nalaze na površinama koje pripadaju ovom preduzeću“.

Ispred Pet centra održana akcija „Nahrani napuštenog psa i mačku“


Oni su ispred ovog pet šopa ostavili brojne posude u kojima su stajale granule za pse.

– TC BIG se pre par godina reklamirao kao pet friendly objekat. Očigledno da je „izliv ljubavi i razumevanja“ bio puki marketinški potez koji nije dao željeni rezultat, pa je ubrzo ukinut, a umesto toga doneta je zabrana hranjenja pasa. Pet centar se kao zakupac u ovom centru povinovao toj zabrani, te je pre dva dana zabranio našem sugrađaninu da se poslužii posudom kako bi nahranio psa koji je bio ispred prodavnice – navodi se u saopštenju neformalne grupe građana koji su se danas okupili kod TC BIG.

Novosađanin Nedeljko u sredu je objavio na svom Fejsbuk nalogu tekst u kom navodi da mu radnici Pet centra nisu dozvolili da nahrani psa lutalicu ispred njihove radnje, a da posude sa hranom, koje stoje unutar ovog pet šopa, služe za ljubimce kupaca te radnje. Pet centar je negirao te navode.

- Politika TC BIG-a ne dozvoljava da se činijice sa hranom i vodom stavljaju na pešački deo ispred naše prodavnice, ali se zato u okviru naših radnji uvek nalaze posudice sa svežom hranom i čistom vodom koje su dostupne svim čupavim posetiocima. Životinje koje uđu u našu radnju uvek su zbrinute od strane naših zaposlenih i tu se mogu odmoriti, odspavati i okrepiti. Naš zaposleni je zamolio kupca da hranu sipa u činiju ili na travnjak, a ne na pešački deo ispred radnje jer moramo da se pridržavamo „kućnih pravila“ TC BIG-a, a to je uredba da se hrana ne prosipa direktno na pešački deo. Nikako nije u praksi Pet centra da dopušta da vodu i hranu koriste samo vlasnički psi i nismo sigurni kako je kupac došao do ovakvog pogrešnog zaključka – navedeno je u odgovoru Pet centra.

Ispred Pet centra održana akcija „Nahrani napuštenog psa i mačku“


Novosađani, ljubitelji životinja, podsećaju u saopštenju da, nažalost, ovo nije usamljeni primer te da je pre dva meseca kompanija NIS donela istu zabranu i to na površinama koje se nalaze oko njihovih maloprodajnih objekata, tačnije „na javnim površinama na koje oni ne polažu apsolutno nikakvo pravo“.

Prisutni su pozvali Grad da ukine zabranu hranjenja, a kompanije da pomognu opstanak četvoronožnih sugrađana, društveno odgovornim ponašanjem i u ovom segmentu.

– Apelujemo na sve humane građane da i dalje vode računa o četvoronošcima koji su najmanje krivi što su se našli u ovoj situaciji, sa napomenom da se vodi računa o higijeni, da se sačeka da pas ili mačka pojedu obrok i da se počisti ostatatak hrane i ambalaže – navedeno je u saopštenju.

Na kraju današnje akcije, oni su, simbolično, ostavili jednu posudu ispred Pet centra, a ostatak hrane uredno sakupili i donirali udruženju „Ljubitelji životinja Beočin“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
13°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?