Ispred tužilaštva održan protest protiv policijske represije

20:07:00 20.07.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Nekoliko desetina građana okupilo se večeras ispred Osnovnog javnog tužilaštva na protestu zbog policijske represije i torture.

Ispred tužilaštva održan protest protiv policijske represije

foto: Združena akcija "Krov nad glavom"

Organizatori okupljanja naveli su da se „borba za istinu i pravdu nastavlja jer je za sada krivična prijava podneta samo protiv jednog policajca, a u napadu na mladića ometenog u razvoju, tokom protesta, kako i snimci pokazuju, učestvovala su njih trojica!.

- Moramo da tražimo da takvi ljudi budu procesuirani brzo i efikasno, ali to se neće desiti ako mi ne budemo na ovakav način vršili pritisak. Što je manje policije na našim ulicama, to smo bezbedniji - rekao je na skupu Nemanja Pantović.

Prema njegovim rečima, zgražava činjenica da je Novosadska policija 10 dana ćutala o ovom incidentu.

- Danas imamo ime jednog počinioca, ali nećemo biti zadovoljni dok ne dobijemo imena sve trojice. Prvi zahtev ovog protesta je da se najmanje još jedan policajac, koji je ovog mladića oborio sa bicikla, identifikuje - rekao je.

Okupljeni su, između ostalog, uzvikivali „Slobodane, bićeš lišen slobode“.

MUP je saopštio da je Sektor unutrašnje kontrole, zbog ovog događaja, pokrenuo krivični postupak protiv inspektora Slobodana Drmanca.

Zahtevi protesta su i puštanje na slobodu svih onih koji su tokom nedavnih protesta privedeni, prebijeni i osuđeni pod lažnom optužbom i s lažnim svedočenjima policajaca, kao i da se novac namenjen policiji preusmeri u zdravstvo kako bi se povećali resursi u ljudstvu i opremi za borbu protiv pandemije virusa korona.

Skup je završen nakon petnaestak minuta. Novih okupljanja, za sada, neće biti jer organizatori čekaju da vide šta će uraditi tužilaštvo ovih dana.


Izvor: 021, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.9 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?