Istraživači sa Univerziteta u Novom Sadu među najcitiranijim naučnicima sveta

20:02:00 24.02.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Na nedavno objavljenoj listi prvih dva odsto najcitiranijih naučnika u svetu prema citiranosti u 2019. godini, koja je rezultat najnovijeg istraživanja Univerziteta Stenford (SAD), nalaze se 63 naučnika iz Republike Srbije, među kojima je devet sa Univerziteta u Novom Sadu.

Istraživači sa Univerziteta u Novom Sadu među najcitiranijim naučnicima sveta


Među najcitiranijim naučnicima u svetu, prema istraživanja Univerziteta Stenford objavljenog krajem prošle godine, našli su se prof. dr Sergej Ostojić, prof. dr Teodor Atanacković, prof. dr Ivana Kovačić, prof. dr Livija Cvetićanin, prof. dr Neda Mimica-Dukić, prof. dr Dušan Jakovetić, prof. dr Momir Mikov, prof. dr Stevan Pilipović i prof. dr Biljana Abramović.

U okviru istog istraživanja takođe je objavljena i lista najcitiranijih naučnika u svetu uzimajući u obzir citiranost tokom celokupne naučne karijere zaključno sa 2019. godinom, na kojoj se nalazi 49 naučnika iz Republike Srbije, među kojima je četiri sa Univerziteta u Novom Sadu: prof. dr Teodor Atanacković, prof. dr Livija Cvetićanin, prof. dr Sergej Ostojić i prof. dr Biljana Škrbić.

Oblasti rada najcitiranijih naučnika sa Univerziteta u Novom Sadu obuhvataju discipline kao što su: mašinstvo, mehanika, nauka o sportu, prehrambene tehnologije, medicinska i biomolekularna hemija, telekomunikacije, farmakologija i farmacija, opšta matematika i opšta hemija.

Kako se navodi na sajtu Univerziteta u Novom Sadu, navedena rangiranja naučnika sa Univerziteta u Novom Sadu predstavljaju veliki uspeh i svojevrsno priznanje za njihov dosadašnji naučnoistraživački rad, kao i potvrdu relevantnosti njihovih istraživačkih tema i prepoznatljivosti na međunarodnoj naučnoj sceni.

Detaljnije o ovoj temi možete pročitati OVDE


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 71%
Pritisak: 1000.2 mb
Vetar: 1 m/s, S
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?