IT stručnjaci i dalje deficitarni na tržištu rada

11:08:00 03.08.2017, Komentara: 0

Gotovo šest puta za poslednjih sedam godina povećao se broj oglašenih poslova u sektoru informacionih tehnologija, preko portala Poslovi.infostud.com, od čega je najveći rast bio upravo prošle i pretprošle godine. IT stručnjaka nema dovoljno, pa ih u zemlji nedostaje oko 15.000.

IT stručnjaci i dalje deficitarni na tržištu rada

Poslodavci su prethodnih godina mnogo češće tražili zaposlene na ovim pozicijama nego što su oni na njih aplicirali. Najviše su se tražili stručnjaci koji poznaju sledeće tehnologije: JAVA; PHP, .NET, iOS i Android.

Podaci sa sajta Prijemni.infostud.com pokazuju da su fakulteti koji školuju IT stručnjake među najtraženijima na vrhu liste želja budućih brucoša već više od pet godina unazad. Takva situacija je i na novosadskom Fakultetu-tehničkih nauka, koji ima smerove za školovanje IT kadra.

Novi Sad već odavno važi za centar IT sektora u zemlji u kome posluje više od 100 IT firmi. Prema procenama, tržište IT sektora u Novom Sadu svake godine iz inostranstva donese više od 100 miliona evra.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
Vlažnost: 93%
Pritisak: 997.0 mb
Vetar: 7 m/s, NW
Sre 6° - 9° Moguća kiša
Čet 5° - 14° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?