Ivo Pogorelić uz Vojvođanski simfonijski orkestar u sredu otvara Nomus

13:10:00 16.10.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Novosadske muzičke svečanosti - Nomus biće održane od 18. do 26. oktobra, pod sloganom „Nasleđe“, a počeće u 20 časova u Sinagogi koncertom pijaniste Iva Pogorelića, uz Vojvođanski simfonijski orkestar.

Ivo Pogorelić uz Vojvođanski simfonijski orkestar u sredu otvara Nomus


U ovogodišnje izdanje Nomusa uvršteno je devet jedinstvenih koncerata, koje će na scenama Sinagoge, Srpskog narodnog pozorišta i Gradske kuće izvoditi renomirani solisti i ansambli iz preko deset zemalja Evrope i sveta.

Umetnička direktorica Festivala Marija Adamov naglasila je da će programska okosnica ovogodišnjeg Nomusa biti obeležavanje jubileja velikih autora, i to petnaest decenija od rođenja i osam decenija od smrti Sergeja Rahmanjinova, jednog od najvećih svetskih kompozitora, pijanista i dirigenata, i 100 godina od rođenja Vasilija Mokranjca, jednog od najznačajnijih muzičkih stvaralaca u srpskoj muzici druge polovine 20. veka.

Osim Pogorelića i Vojvođanskog simfonijskog orkestra, publika će imati priliku da uživa u nastupu Simfonijskog orkestra Radio-televizije Srbije s uglednim solistom na violini Stankom Madićem. Takođe su najavljeni nastupi Kamernog ansambla Nomusa, Zagrebačkih solista, iranskog perkusioniste Muhamede Reza Mortazavija, kao i kvarteta multiinstrumentalnih rumunskih muzičara na čelu s Marijusom Predom, Ratimira Martinovića na klaviru i ansambla Romantičari, dobrodošli. Za finalano veče predviđen je nastup autentičnih izvođača poreklom iz Makedonije, predvođenih pijanistom Simonom Trpčeskim.


Foto: muzickaomladina.org


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
27°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 1013.4 mb
Vetar: 6 m/s, SE
Uto 11° - 26° Sunčano
Sre 12° - 24° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?