Iz kanalizacije na Detelinari izvučena velika količina vlaknastog materijala

17:12:00 06.12.2021, Komentara: 1

Novi Sad - Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ danas su u Ulici Kornelija Stankovića izvukle veliku količinu vlaknastog materijala iz kanalizacije. Kako napominju, situacija je kritična u celom gradu. Zbog toga su apelovali na Novosađane da u kanalizaciju ne bacaju predmete i stvari kojima je mesto u kontejnerima i kantama za đubre.

Iz kanalizacije na Detelinari izvučena velika količina vlaknastog materijala

foto: JKP "Vodovod i kanalizacija", Fejsbuk

- Pre nego što krenete da bacate „sve i svašta“ setite se da sledeće stvari nikako ne smeju da završe u wc-šolji: vlažne maramice, kuhinjski ubrus, štapići za uši, ulošci i tamponi, najlon čarape, stari lekovi, masnoća i ulje, flasteri, cigarete, gumene rukavice i zaštitne maske - piše u saopštenju.

Navodi se i da u kanalizaciju svakako ne bi trebalo da se odlaže krupan otpad kao što su gume, delovi nameštaja i bele tehnike, delovi automobila ili leševi životinja, a u pitanju je samo deo spiska šta sve radnici JKP-a „Vodovod i kanalizacija“ pronalaze u šahtovima i kanalizacionim otvorima.

- Takvu vrstu otpada treba odlagati na propisana mesta jer mogu ozbiljno da oštete i zaguše pumpe i izazovu kvarove te ozbiljno ugroze funkcionisanje komunalnog sistema našeg grada i dovedu do neplaniranih finansijskih troškova. Zato još jednom apelujemo na Novosađane da razmisle gde odlažu otpad jer na taj način čuvaju i sebe i svoj Novi Sad – piše u apelu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Петар

, *.dynamic.a1.rs

Брука, стварно ме срамота са каквим кромањонцима живим. Али њих није срамота ничега


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?