Iz Novog Sada dostavljen prvi kontigent pomoći za vijetnamske radnike u Zrenjaninu

16:11:00 21.11.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Iz Novog Sada juče je u Zrenjanin otišao prvi kontigent solidarne pomoći za vijetnamske radnike. Novosađani su odeću, obuću i sredstva za higijenu prethodnih dana donosili u CK13, a prikupljanje pomoći za radnike iz Vijetnama se nastavlja.

Iz Novog Sada dostavljen prvi kontigent pomoći za vijetnamske radnike u Zrenjaninu


Ovo je reakcija na katastrofalne uslove života i rada s kojima se suočilo više stotina ljudi iz Vijetnama, angažovanih na izgradnji fabrike guma Linglong u Zrenjaninu. Pomoć se istovremeno prikuplja i u Zrenjaninu i Beogradu.

- Sa punim kombijem prvo smo se uputili u objekte u Hercegovačkoj ulici, gde nam je rečeno da se radnici iz Vijetnama tu ne nalaze. U to sumnjamo jer smo u dvorištu zatekli velik broj parkiranih bicikala. Na drugoj lokaciji, iza fabrike Linglong smo, naleteli na ogradu sa kantancem. Pomoć smo radnicima prebacivali preko ograde – navedeno je na Fejsbuk stranici Antifašistički front 23. oktobar, jedne od organizacija koja je učestvovala u prikupljanju stvari.

- Na svima nama je da, koliko god možemo, pomognemo ovim ljudima, koji su daleko od svog doma, a čiji tretman je ispod svakog nivoa, čak i za naše vrlo niske standarde kada su radnička i ljudska prava u pitanju - zaključuju organizatori prikupljanja pomoći.

Akciju su organizovali: Paor - Panonska antifašistička organizacija, Zrenjaninski socijalni forum, Združena akcija Krov nad glavom, Kuhinja solidarnosti, Crna kuća i Antifašistički front 23. oktobar.

foto: Antifašistički front 23. oktobar


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?