Iz zgrade u Alekse Šantića izneto 20 kamiona smeća, prvi stanari u decembru

17:03:00 16.03.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Prvi stanari trebalo bi u decembru da se usele u zgradu u Alekse Šantića 59, koja je podignuta, ali nikad završena još davne 1993. godine. Za samo nekoliko dana od početka ponovnih radova, iz zgrade je novi izvođač odneo 20 kamiona smeća.

Iz zgrade u Alekse Šantića izneto 20 kamiona smeća, prvi stanari u decembru

Zgrada je napuštena zbog spora između investitora, Stambene zadruge Rafinerija i nekadašnje Razvojne banke Vojvodine. Zadruga „Rafinerija” je sada legalizovala zgradu, a u posedu objekta je Građevinsko preduzeće „In stan gradnja”, koje desetospratnicu treba da revitalizuje i proda 18 stanova, od ukupno 31, jer je 13 stanova „Rafinerija” odavno prodala. Cena će biti od 1200 do 1300 evra po kvadratu.

– Useljenje u zgradu trebalo bi da bude u decembru – kazao je šef gradilišta Gojko Žarković.

Prema njegovim rečima, slede sveobuhvatni radovi na objektu koji je zapušten, ne samo zbog zuba vremena već i što je od 1993. bio mesto za beskućnike i problematične maloletnike. Kaže da su se nakon ulaska u ovaj zatvoreni objekat mogli videti madraci, odeća, ptičiji izmet, pa čak i špricevi.

- Nakon čišćenja, deratizacije i kompletne dezinfekcije objekta, sve stare instalacije će se vaditi što znači da će se ugraditi nove vodovodne i kanalizacione cevi kao i one za grejanje, a biće urađena i nova elektroinstalacija. Stare pločice se skidaju, a biće postavljena i nova fasadna stolarija kao i limarija. Što se tiče prepoznatljive fasade od žute opeke, ona će biti reparirana, a grafiti uklonjeni. Prizemlje će biti obloženo strukturalnom fasadom - naveo je Žarković za Gradnju.rs i dodao da je predviđeno da se ravan krov na objektu zadrži, ali prethodno i on sanira.

Izvor: Dnevnik, gradnja.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?