Izabrani dobitnici Oktobarske nagrade i Novembarske povelje

19:10:00 10.10.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Izabrani su dobitnici Oktobarske nagrade i Novembarske povelje za 2016. godinu.

Izabrani dobitnici Oktobarske nagrade i Novembarske poveljefoto: novisad.rs

Muzička omladina Novog Sada i Udruženje penzionera Grada Novog Sada dobitnici su Oktobarske nagrade, koja se dodeljuje povodom 23. oktobra 1944, dana kada je Novi Sad oslobođen od fašizma.

Oktobarsku nagradu, koja iznosi 130.000 dinara, dobio je i novinar Tanjuga Nenad Ćaćić, zbog dugogodišnje promocije Novog Sada.

Za dugogodišnji rad, Novembarska povelja dodeljena je majstoru Lukači Lajošu, koji 27 godina brine o satu na Petrovaradinskoj tvrđavi, i direktoru Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" dr Radivoju P. Stojkoviću.

Komisija za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu prihvatila je i inicijativu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i Gradskog veća da lekar i humanista prof. dr Žan Pjer Loc, direktor onkološke bolnice Tenon u Parizu bude proglašen za počasnog građanina Novog Sada.

Profesor dr Žan Pjer Loc je internista onkolog, jedan od najvećih naučnika iz te oblasti, viziting profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, kao i kopredsednik Francusko-srpskog onkološkog udruženja. U inicijativi se navodi da prof. dr Žan Pjer Loc, tokom dugog niza godina, pomaže Novosađankama i Novosađanima, edukujući naše lekare onkologe iz Instituta za onkologiju Vojvodine, vršeći besplatne preglede i konsultacije, ali i donirajući najsavremenije lekove i pomagala iz oblasti onkologije.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
11°
Vlažnost: 58%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?