Izbeglica iz Tunisa zalutao na Detelinari

18:08:00 18.08.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Asijah K. (25) iz Tunisa u traženju puta ka izlasku iz Srbije zalutao je u Novom Sadu i već nedelju dana spava u parkiću među zgradama na Detelinari.

On je za "24sata" objasnio da čeka prijatelje da ga odvedu u Beograd, i izgleda da uopšte nije svestan da je sada bliži severu Srbije, odakle grupe izbeglica napuštaju našu zemlju.

- Policija me je uhvatila i ovde su me ostavili, ne znam ni zašto ni kako, slabo sam ih razumeo - rekao je on.

Izbeglica iz Tunisa zalutao na DetelinariAsijah iz Tunisa, foto: 24sata (Nenad Mihajlović)

Asijah ne zna gde su mu prijatelji, ali se nada da će uskoro doći po njega. Od sunca se sklonio u parkiću kod košarkaškog igrališta. Otišao je iz Tunisa da pronađe bolju zemlju, a na tom putu nije se nadao da će se izgubiti u nepoznatom gradu u Srbiji.

- Nadam se da će prijatelji uskoro doći po mene i da ćemo zajedno nastaviti putovanje, najverovatnije u Francusku - kaže Asijah.

Ovog momka niko nije uznemiravao, ni napadao, ali kako kažu komšije ni on nikog nije dirao, naprotiv gotovo je nepomičan. Ima i onih koji su prihvatili novog komšiju i pomogli mu.

- Videla sam da je komšinica pravila sendviče i donosila mu da jede, teško je sporazumeti se sa njim, mlađi koji znaju engleski su probali, ali dosta bezuspešno - kaže Mirjana Takačeva, stanarka zgrade pored.

Asijah kaže da su ga prethodnih dana obilazili stanari okolnih zgrada i donosili mu hranu, vodu, pa čak i novac.

Izvor: 24sata.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 997.5 mb
Vetar: 4 m/s, NNW
Čet 6° - 13° Moguća kiša
Pet 4° - 15° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?