Izbeglička situacija kroz dokumentarce

19:05:00 02.05.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Veče dokumentarnih filmova biće održano u četvrtak, 5. maja od 19 sati, u Omladinskom centru CK13.

Izbeglička situacija kroz dokumentarce

Biće prikazani filmovi Tomaša Rafe, slovačkog umetnika-aktiviste, koji prikazuju stanje na srpsko-hrvatskoj i hrvatsko-slovenačkoj granici, kao i film Filipa Brinka i Marike van der Velden iz Holandije, koji nam predstavlja lične priče nekih od izbeglica koje su došle na grčko ostrvo Lezbos, pored drugih kraćih nezavisnih filmova.

U CK13 kažu da je, kao što je to bio slučaj i sa prethodnim događajima u okviru ovog projekta, cilj ovih projekcija da približi široj publici sudbine osoba koje prelaze veliki, a često i veoma opasan put, do neke od evropskih zemalja gde bi aplicirali za azil.

"Događaj će okupiti volontere i aktiviste iz regiona, a projekcije će pratiti otvorena diskusija na temu solidarnosti, odnosno reakcije s namerom da se pokrene razmišljanje o ovim temama, kao i akcija u bilo kom pozitivnom obliku", kažu u CK13.

Događaj se realizuje u okviru projekta "Izbeglička situacija u Evropi 2015", uz finansijsku podršku Fondacije za otvoreno društvo.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?