Izdata građevinska dozvola za parterno uređenje dela centra, ne zna se kad će radovi

20:01:00 08.01.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Gradska uprava izdala je građevinsku dozvolu za prvu fazu parternog uređenja dela centra Novog Sada i sada se čeka javna nabavka za izvođača radova, piše 021.rs.

Izdata građevinska dozvola za parterno uređenje dela centra, ne zna se kad će radovi


Radi se o behatoniranju Trga slobode, Pozorišnog trga, prostora gde je sada garaža iza Srpskog narodnog pozorišta, što se najavljuje već godinama. U pitanju su prostori koji nisu sređivani 2004/2005. kada su behatonom popločane Dunavska i Zmaj Jovina ulica, Katolička porta, delovi Pašićeve, Njegoševe i drugi delovi užeg centra.

Dozvolu je Upravi za građevinsko zemljište i investicije izdala Uprava za urbanizam i građevinske poslove 3. januara i za sada se ne može reći kada bi radovi mogli da počnu, jer tender još nije raspisan. U samoj građevinskoj dozvoli se navodi da su radovi na parternom uređenju okoline SNP-a i Trga slobode procenjeni na 306.624.212,36 dinara bez PDV-a. Osim toga, u budžetu Grada za parterno uređenje centra planirana su sredstva i u 2021. godini u visini od 300.000.000 dinara.

Još uvek nije poznato kako će tačno izgledati ovaj deo centra grada jer projekat nije predstavljen javnosti iako je sproveden arhitektonski konkurs koji je u osnovi predvideo da se nastavi behatoniranje centra i smanje zelene površine.


Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?