Izgradnja bazena u Futogu teče brže od predviđenog, gotovi najkasnije krajem 2023.

12:07:00 01.07.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Izgradnja kompleksa bazena u Futogu teče i brže od planirane dinamike, a trebalo bi da bude završena najkasnije u decembru 2023. godine.

Izgradnja bazena u Futogu teče brže od predviđenog, gotovi najkasnije krajem 2023.

foto: Grad Novi Sad

- Situacija je veoma nezahvalna imajući u vidu svetsku inflaciju i visoke cene na tržištu. Grad je do sada investirao 400 miliona dinara, a projekat je vredan milijardu i 760 miliona dinara. Trenutno se izvode radovi na podrumu gde će biti tehnički deo, odnosno moderan sistem kontrole kvaliteta i temperature vode. Ovim novim sadržajem, Futog zaista dobija fantastičan sportski kompleks koji ima atletski deo, fudbalski stadion, bazenski kompleks, zatvorenu halu sa terenima, a ugovorili smo i izgradnju šest sportskih terena na otvorenom, kao i nekoliko teretana - naveo je gradonačelnik Miloš Vučević prilikom obilaska radova.

Sportski kompleks u Futogu činiće zatvoreni olimpijski bazen 50x25m, zatvoreni mali (dečiji) bazen 25x7m, otvoreni sportski tereni (dva košarkaška, dva odbojkaška i dva teniska terena), dečija igrališta i teretane na otvorenom, kao i prateća saobraćajna i komunalna infrastruktura.

Objekat zatvorenog bazena je pravougaonog oblika, dimenzija 78x45m, visine 18m, biće natkriven drvenom krovnom konstrukcijom lučnog oblika. Spratnost objekta je P+1, ukupne bruto površine 5.065 m². Površina prizemlja iznosi 3.578 m², dok je površina prvog sprata 1.487 m².

U prizemlju objekta nalaziće se olimpijski bazen, dečiji bazen, svlačionice, koridor za publiku, ulaz za sportiste, kafe bar i ostali prateći sadržaji. Na prvom spratu biće smešteni kancelarijski prostor, garderoba, fitnes, teretana, kafe bar i prateći sadržaji, a na prostoru uz južnu fasadu objekta u dužini olimpijskog bazena biće postavljene tribine za gledaoce.

Novina je što će na jednoj strani zatvorenog bazena moći će da se otvori krov i leti će biti prijatnije korišćenje bazena.

Novi Sad gradnju kompleksa finansira iz kredita od 1,7 milijardi dinara, koji je uzet krajem prošle godine, s tim da je grejs period dve godine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
15°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 999.5 mb
Vetar: 8 m/s, ESE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?