Izmenjen režim rada na Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici

16:08:00 02.08.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Zbog izgradnje druge faze objekta Kamenice 3 mnoge službe u Institutu za onkologiju Vojvodine imaju izmenjen režim rada.

Izmenjen režim rada na Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici


Obimni građevinski radovi u sklopu druge faze izgradnje objekta Kamenice 3 počeli su krajem maja 2022. godine, a rok za završetak objekta je 18 meseci. Radovi podrazumevaju i rušenje jednog dela Centra za imidžing dijagnostiku.

Zbog toga su najveće promene u režimu rada Centra za imidžing dijagnostiku.

Samo jedan od tri aparata za magnetnu rezonancu trenutno radi u Institutu za onkologiju Vojvodine, dok su druga dva morala biti ugašena. Zbog toga ovaj MR aparat radi u tri smene.

Prostori u kojima rade MR aparati moraju biti specifični i zato je nemoguće premeštati ih na druga mesta. Pacijenti za onkološku MR dijagnostiku delomse snimaju u Institutu, a delom upućuju u Klinički centar Vojvodine.

I drugi aparati u Centru za imidžing dijagnostiku će u pojedinim fazama morati da budu ugašeni zbog vibracije, prašine i premeštanja brojnih instalacija. CT pregledi će se sve vreme tokom građevinskih radova izvoditi redovno. Mamografije se rade u skladu sa mogućnostima, ove nedelje popodne.

Otvaranje kontakta za navedene dijagnostičke preglede je na novoformiranom pultu u holu Instituta za onkologiju Vojvodine.

– Nakon otvaranja kontakta sestre će vam dati informaciju i uputiti vas do Centra za imidžing dijagnostiku odnosno do mesta gde će se uraditi dijagnostički pregled. Svi pacijenti će od strane zaposlenih u Centru za imidžing dijagnostiku telefonskim putem biti obavešteni o svom novom terminu pregleda – navodi se u saopštenju.

Iz Instituta mole pacijente da se strogo pridržavaju navedene satnice jer će se otvaranje kontakta I pregledi vršiti po navedenoj satnici.

Operativni zahvati, usluge zračne terapije, hemioterapije, pregledi u ambulantama, snimanje na PET skeneru i onkološki konzilijumi funkcionišu redovno.


Izmenjeno u pojedinim službama

Radovi su uticali na radno vreme drugih službi.

Internističke, anesteziološka i neuropsihijatrijska ambulanta rade isključivo posle podne. Ovako rade i ambulanta psihološke podrške pacijenata i ambulanta terapije bola.

Samo pre podne će pacijentima biti dostupne hirurška i ginekološka ambulanta, kao i onkološka komisija.

Otvaranje kontakta za navedene specijalističke ambulante i onkološke komisije je na novoformiranom pultu u holu Instituta za onkologiju Vojvodine.

– Nakon otvaranja kontakta sestre će vam dati infromaciju i uputiti vas do specijalističke ambulante – navedeno je na sajtu Instituta za onkologiju.

Oni napominju da će svi pacijenti, od strane zaposlenih u Službi poliklinike, telefonskim putem biti obavešteni o svom novom terminu pregleda.

– Molimo vas da se strogo pridržavate navedene satnice jer će se otvaranje kontakta i pregledi vršiti po navedenoj satnici – naglašavaju.

Služba fizikalne medicine i rehabilitacije će zbog radova raditi isključivo pre podne, i to u prostoru Kongresnog centra.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 45%
Pritisak: 1001.8 mb
Vetar: 3 m/s, NW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?