Izmerite stepen uhranjenosti danas ispred studentskih domova

10:05:00 10.05.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Međunarodni dan fizičke aktivnosti biće obeležen danas od 11 do 13 sati, ispred domova "Slobodan Bajić" i "Veljko Vlahović", manifestacijom "Kretanjem do zdravlja".

Izmerite stepen uhranjenosti danas ispred studentskih domova

Posetioci će imati priliku da se edukuju o značaju fizičke aktivnosti u svakodnevnom životu, kao i rizicima koje sa sobom donosi fizička neaktivnost. Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja će ponuditi merenja biolektričnom inpedancom, vršiće merenje potkožnog tkiva, a Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata meriće stepen kondicije, indeks uhranjenosti i vrednosti krvnog pritiska.

Svetska zdravstvena organizacija je 10. maja 2002. godine pokrenula globalnu inicijativu za obeležavanje međunarodnog dana fizičke aktivnosti sa ciljem podizanja svesti celokupne svetske javnosti o značaju i važnosti redovne fizičke aktivnosti u očuvanju i unapređenju dobrog zdravlja i blagostanja.

Brojna istraživanja pokazala su pozitivne efekte redovnih fizičkih aktivnosti na zdravlje, kao što su prevencija oboljenja srca, šećerne bolesti, kolorektalnog karcinoma (rak debelog creva), depresije i gojaznosti.

"Posebno je za studentsku populaciju značajno da ograniči vreme koje provodi uz računar i televizijski program i što više slobodnog vremena provede napolju fizički aktivno", navodi se u saopštenju.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 996.8 mb
Vetar: 4 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?