Iznajmljivanje stanova sve skuplje u Novom Sadu

17:09:00 29.09.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Iako je stanovanje u studentskim domovima jeftinije – u zavisnosti od kategorije doma cene se kreću od 1.400 do 1.800 dinara mesečno – zbog ograničenog broja mesta, mnogi studenti moraju iznajmiti stan ili sobu, piše Dnevnik.

Iznajmljivanje stanova sve skuplje u Novom Sadu


Kako tvrdi agentkinja za nekretnine iz agencije „Real House” Sanja Rafajlović, osim lokacije, koja je glavni faktor koji određuje cenu stana, ulogu igra i njegova opremljenost. Veliku prednost imaju smeštaji u blizini fakulteta, ili koji imaju direktne autobuske linije do njih.

Cene za garsonjere kreću se od 130 do 180 evra mesečno, a ima i skupljih. Ipak, one su najtraženije i njihovi vlasnici ih vrlo brzo i lako izdaju. Međutim, studenti osim o kiriji, moraju da misle i na troškove koje će plaćati uporedo s njom. Takođe, sve više vlasnika traži plaćanje depozita u visini jedne kirije, tako da početak boravka u novom stanu može biti i te kako osetan izdatak.

Mladi koji dolaze u Novi Sad kažu da je zbog visokih cena stanova najbolja varijanta da pronađu cimera s kojim bi delili troškove i kiriju. Mnogi od njih su se, upravo zbog visokih cena najma stanova, odlučili za unajmljivanje soba, gde je cena oko 80 evra mesečno.


Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1001.4 mb
Vetar: tiho m/s, -
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?