Izumi koji su promenili svet u Noći istraživača

17:09:00 22.09.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Ovogodišnja „Noć istraživača“ biće otvorena u petak 25. septembra, na bini u 17 sati, u Tržnom centru BIG.

Posetioci će već od 16, pa do 22 sata, u "BIG-u" moći da uživaju u predavanjima u kojima će se govoriti o izumima koji su promenili svet: struji, teleskopu, x zracima, računarima, DNK, penicilinu, parnoj mašini, štamparskoj mašini...

Izumi koji su promenili svet u Noći istraživača

Deo programa biće i u Kineskoj četvrti, gde će građani u klubu Quarter moći da čuju predavanje doc dr Mie David, koja se bavi savremenom vizualnom umetnošću, scenskim umetnostima i menadžmentom u kulturi. Na istom mestu biće i pab kviz, kao i svirka Libertango benda.

Na Prirodno-matematičkom fakultetu kažu da je zanimljivost ove Noći istraživača u tome što će se putem video veze povezati sa Triniti koledžom iz Dablina, koji predstavlja kontakt tačku za ovu manifestaciju na nivou EU, i umrežiti sa ostalim kolegama iz Evrope koji proslavljaju Noć istraživača u svojim institucijama, u svojim gradovima i državama.

U program uživo će se uključiti tri istraživača sa Univerziteta u Novom Sadu, čije će kratko izlaganje biti emitovano u evropski etar.

"Jedinstveno svim istraživačima koji će biti intervjuisani to veče je ljubav prema pozivu naučnika, posvećenost naučnoj karijeri i zajednička želja da se kroz ovakve događaje promoviše naučna karijera među mladim naraštajima", saopšteno je sa PMF-a.

Kompletan program i satnica mogu se pronaći na ovom linku.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?