Izvršitelji iselili porodicu Jakšić iz stana

16:11:00 21.11.2017, Komentara: 1

Novi Sad - Četvoročlanu porodicu Jakšić jutros su izvršitelji, u pratnji policije, iselili iz stana u Bulevaru kralja Petra I, zbog čega su oni sada na ulici.

Jakšići su jutros novinarima dojavili da je počelo prinudno iseljenje, koje je bilo najavljeno za danas, te da je njihova zgrada puna policije. Tri člana porodice Jakšić i još dvoje dece, sinovljevih prijatelja, zaključali su se u stan, ali je brava obijena i izvršitelji su u pratnji policije ušli i porodicu izbacili na ulicu.

Izvršitelji iselili porodicu Jakšić iz stana

Zgrada u kojoj su živeli Jakšići


- Ovo je Srbija. Sud nas iseljava iz stana koji smo platili. Mi nemamo druge nego da se preselimo u šator ispred suda - rekla je Mirjana Jakšić nakon izlaska iz stana.

Tokom akcije izvršenja bili su prisutni i vatrogasci, koji su ispod terase stana porodice Jakšić naduvali vatrogasni dušek, ukoliko neko pokuša da skoči. Mediji su preneli i da je policija legitimisala novinare i sve ljude koji su bili prisutni.

Ovo je bio treći put da izvršitelji kucaju na vrata porodice Jakšić, a do sada su uz njih stajali i građani Novog Sada, koji nisu dozvoljavali da izvršenje bude sprovedeno. Porodica Jakšić ranije je organizovala i protest ispred novosadskog suda, zbog najave da će ih izvršitelji izbaciti iz stana koji su uredno platili investitoru.

Stan u izgradnji kupili su 2001. godine od investitora Tihomira Samardžića iz Novog Sada. Prilikom useljenja dobili su ključeve potpuno drugog i manjeg stana (umesto 76 kvadrata, dobili su stan od 32 kvadrata), zbog čega su investitora tužili. Nakon tužbe za raskidanje kupoprodajnog ugovora doneta je presuda u korist porodice Jakšić koja je 2009. godine postala pravosnažna, i prema njoj investitor je bio obavezan da porodici isplati celokupan iznos cene stana od 33.000 evra sa kamatama, ali pošto on to nije učinio, porodica je 2013. godine pokrenula postupak izvršenja protiv njega. To izvršenje nije sprovedeno, a porodica tvrdi da su sudije odugovlačile postupak izvršenja. Porodica sumnja na korupciju zbog odugovlačenja predmeta.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Građanin

, *.nsurbanizam.rs

Užas mi građani se osećamo da živimo u izuzetno korumpiranom i užasnom društvu. Ukoliko se ne ispita zašto se ljudima ne vrate pare i ne samo to on je te pare godinama držao ljudima a nisu dobili adekvatan stan Investitora u zatvor i na stub srama, da više niko ne kupi stan od njega.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
19°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1003.1 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?