Jak zemljotres u Hrvatskoj, tresao se Novi Sad

12:12:00 29.12.2020, Komentara: 0

Zemljotres jačine 6,3 stepena Rihterove skale pogodio je Hrvatsku danas oko 12:20 časova, a osetio se i u Novom Sadu. Zemljotres je bio 46 kilometara severoistočno od Zagreba, tri kilometra od Petrinje, na istom mestu gde su i juče bili zemljotresi.

Jak zemljotres u Hrvatskoj, tresao se Novi Sad


Ovaj potres osetio se i u Srbiji. Građani iz različitih delova Novog Sada javljaju da su osetili zemljotres, tresli su se lusteri, ukrasi na jelkama. Novosađani koji žive na višim spratovima kažu da su se kreveti ljuljali, a nekima su i bočice u kupatilu popadale.

Tresli su se i Sombor, Sremska Mitrovica, Čačak, Kragujevac, Apatin, Beograd....

Ovom zemljotresu prethodio je potres jačine 3,1 stepen Rihterove skale koji je jutros u 5:18h pogodio južnu Dalmaciju, sa epicentrom oko 10 kilometara jugozapadno od grada Visa, objavila je Seizmološka služba.

Serija zemljotresa u Hrvatskoj počela je juče ujutro potresima jačine 5, 4,7, i 4,1 stepen, kao i više manjih u Sisačko-moslavačkoj županiji.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?