Javna rasprava o tome kako će most u produžetku Bulevara Evrope uticati na životnu sredinu

08:07:00 06.07.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Javna rasprava o Studiji o proceni uticaja mosta u produžetku Bulevara Evrope na životnu sredinu, biće održana danas u sali Skupštine grada, u Žarka Zrenjanina 2.

Javna rasprava o tome kako će most u produžetku Bulevara Evrope uticati na životnu sredinu

Neformalna građanska inicijativa na svojoj Facebook stranici navodi da je počelo "sramno predstavljanje Strategije o uticaju na životnu sredinu na okolnost izgradnje mosta u nastavku Bulevara Evropa u Novom Sadu preko međunarodne reke Dunav".

Procenjuje se, prema pisanju portala 021.rs, da će gradnja i korišćenje mosta uticati negativno na ekosistem, ali istraživači koje je investitor angažovao pretpostavljaju da će zagađenje biti svedeno na minimum.

Podsećanja radi, Pokret „Bravo“ je na dan kad je Studija objavljena, pozvao građane, aktiviste i stručnu javnost da primedbama izvrše pritisak da se Studija o proceni uticaja na životnu sredinu mosta u produžetku Bulevara Evrope u Novom Sadu ne usvoji.

Kako su naveli, intenzivni invazivni radovi otpočeli su iako Studija o proceni uticaja na životnu sredinu nije bila urađena.

U međuvremenu, Koridorima Srbije odobren je još jedan zahtev za prijavu radova. Ovo je ujedno i prva prijava radova ove godine, a odnosi se samo na jednu parcelu, odnosno mali deo puta ka skretanju za Ribarac.



Izvor: 021.rs, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
17°
Vlažnost: 83%
Pritisak: 1002.2 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pon 14° - 27° Pretežno sunčano
Uto 14° - 26° Poslepodnevni pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?