Javni sektor prekida rad na sat vremena

09:02:00 03.02.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Zaposleni u javnoj upravi, domovima zdravlja, bolnicama, sudovima, obrazovnim institucijama i ustanovama kulture i nauke, danas će stupiti u jednočasovni štrajk upozorenja.

Javni sektor prekida rad na sat vremena

Ukoliko se ne uvaže zahtevi sindikata vezani za Zakon o sistemu plata u javnom sektoru, oni će rad prekinuti od 11 sati do podne.

Lazar Škorić, predsednik Sindikata uprave na nivou Novog Sada, objasnio je konkretni povod ovog štrajka upozorenja.

"Ministarka Kori Udovički prvo je prihvatila predlog sindikata vezano za Zakon o platama, da bi na Socijalno-ekonomskom savetu ministar finansija (Dušan) Vujović rekao da to prihvaćeno ništa ne važi, zbog čega bi se i ovako male plate zaposlenima smanjile od tri do deset, dvadeset hiljada dinara. Neka se oni lepo dogovore šta žele, bez premišljanja", rekao je on.

U saopštenju Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenog granskog sindikata Nezavisnost navedeno je da "ukoliko bi ovakav tekst navedenog zakona bio usvojen, zaposleni u javnom sektoru bili bi diskriminisani i dodatno bi se pogoršao radno-pravni i materijalni položaj".

Potpredsednica vlade Kori Udovički kazala je juče da ne razume zašto sindikati protestuju protiv pojedinih rešenja u tom nacrtu s obzirom na to da im je on dostavljen tek juče ujutru, a oni potvrdili da ga nisu ni videli.

Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
Vlažnost: 93%
Pritisak: 998.2 mb
Vetar: 6 m/s, NW
Sre 6° - 9° Moguća kiša
Čet 5° - 14° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?