Jedan lanac marketa će naplaćivati plastične kese

19:04:00 11.04.2018, Komentara: 0

Kompanija „Delez“ počeće sledeće nedelje da naplaćuje plastične kese u svojim prodavnicama „Shop&Go“. Kako se navodi na njihovoj internet-stranici, plastična kesa u „Shop&Go“ radnjama od 16. aprila koštaće dva dinara.

Jedan lanac marketa će naplaćivati plastične kese


- Na ovaj način želimo da smanjimo upotrebu plastičnih kesa, koje zagađuju našu životnu sredinu, i da naš komšiluk učinimo čistijim i lepšim – navedeno je u obaveštenju potrošačima.

Kupci Shop&Go marketa koji budu imali račun veći od 1.000 dinara dobijaće do 15. aprila, odnosno do isteka zaliha, besplatne pamučne cegere za kupovinu.

U Novom Sadu ima četiri „Shop&Go“ prodavnice.

Evropska komisija u februaru je usvojila strategiju o plastici i donela mere koje ograničavaju maksimalnu godišnju potrošnju kesa na 90 po osobi do kraja 2019. Ovi zahtevi će do 2025. biti još stroži, jer će tada ovaj predviđeni broj biti prepolovljen.

Nedavno su u „Merkatoru S“, u okviru kojeg posluju „Ideja“, „Roda“ i „Merkator“ hipermarketi, rekli da razmatraju mogućnost naplate plastičnih kesa, jer je reč o direktivi EU sa ciljem očuvanja životne sredine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
18°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1002.9 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?