Jedanaesta žrtva korona virusa u Srbiji pacijent iz Kikinde

12:03:00 29.03.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine preminuo je 62-ogodišnji pacijent iz Kikinde inficiran korona virusom. U poslednja 24 sata u AP Vojvodini testirano je 49 osoba na prisustvo virusa korona, a bolest je potvrđena kod njih 15, saopšteno je danas iz Pokrajinske vlade.

Jedanaesta žrtva korona virusa u Srbiji pacijent iz Kikinde


Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine trenutno se leči 35 obolelih pacijenata pozitivnih na virus korona. Četvoro pacijenata nalazi se na respiratoru. Na teritoriji AP Vojvodine trenutno se prati više od 6.000 kontakata od ukupnog broja obolelih pacijenta.

- Protiv zaraznih bolesti mora se boriti društvo u celini. Mere koje imamo daju rezultate, ali i dalje imamo građane koji se ponašaju nedgovorno. Još uvek nismo svesni kakav nam problem preti. Najvažniji naš interes je da zaštitimo naše građane i sačuvamo živote - kazao je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković.

Prema njegovim rečima, trenutno imamo ustaljen broj pacijenta pozitivnih na virus korona. Zdravstveni sistem dobro funkcioniše, imamo svu neophodnu medicinsku opremu.

- Ukoliko dođe do masovnijeg priliva pacijenata, pripremljena je u Novom Sadu privremena bolnica na Sajmu, kapaciteta 1.000 kreveta, za pacijente koji imaju lakšu kliničku sliku i koji ne zahtevaju intenzivniji tretman – dodao je.

Gojković je podsetio da je stanje u Kikindi u ovom trenutku pod kontrolom. Preporuka kineskih stručnjaka koji su obišli Klinički centar Vojvodine je da se svi ponašamo kao da smo zaraženi. Imamo njihove preporuke i jednu sliku u kom pravcu trebamo ići dalje.

- Ostanite u svojim domovima, u svojim gradovima i naseljima kako ne bismo morali primenjivati još rigoroznije mere. Kakve ćemo mere sprovoditi, zavisi od svesti građana i njihove solidarnosti - naglasio je sekretar Gojković.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 75%
Pritisak: 1008.5 mb
Vetar: 2 m/s, WNW
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?